Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

The Indie side of music by Giusurum.blogspot.com


Μία υπέροχη συλλογή μας χαρίζει το blog του Giusurum!

Ο τίτλος αυτής "The indie side of music" και το περιεχόμενό της 13 μουσικές στιγμές που μας χαρίζονται απλόχερα από αντίστοιχες ελληνικές indie μπάντες.

Η συλλογή ξεκινά με το εκρηκτικό Inversus των Fall in parts για να συνεχίσει με το Superman died yesterday των πάντα ενδιαφέροντων The Callas. Ακολουθούν οι Jane Doe με το The Bank Anthem, την καλύτερη μάλλον στιγμή του ντεμπούτου τους και οι My wet Calvin με το πολύ ενδιαφέρον Summer Crap. Αμέσως μετά οι φοβεροί Matinee με το B-side, το ένα από τα μόλις δύο ηχογραφημένα κομμάτια τους και η μαγευτική Glorybox με το Rain on me. Στο έβδομο track συναντάμε τους πατρινούς B-sides με το ατμοσφαιρικό Who το οποίο ακολουθείται από το A maze των Deadbeat Escapement. Το κομμάτι αυτό αποτελεί μία από τις καλύτερες συνθέσεις που έχουμε ακούσει από ελληνική μπάντα. Τόσο απλά.

Κάπου εδώ αλλάζει και το κλίμα της συλλογής το οποίο κινείται πλέον σε πιο ηλεκτρονικούς - ατμοσφαιρικούς δρόμους. Την αρχή κάνουν οι Chromatic Sequence με το The sky inside me και οι Vello Leaf με το Stellar wind, δύο συνθέσεις που ταξιδεύουν και που οδηγούν στο Mary Bell's play του Νίκου Φωκά, το οποίο μάλλον αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη του δίσκου. Ένα ατμοσφαιρικό ηλεκτρονικό κομματι που ενώ αρχικά κινείται σε ambient ύφος ξεσπά προς το τέλος οδηγώντας σε ένα ψυχεδελικό ντελίριο που θυμίζει άλλες εποχές. Κι ενώ κανείς νομίζει ότι έχει ακούσει τα πάντα, οι Strange Zero με το κομμάτι The first bar tender τοποθετούν αρμονικά την jazz κιθάρα μέσα σε ένα μεθυστικό ατμοσφαιρικό groovy ρυθμό διαφορετικό από τις μέχρι τώρα ηλεκτρονικές αναζητήσεις τους. Τη συλλογή κλείνουν ιδανικά οι Carte Postale με το μελαγχολικό και παραμυθένιο Music land.

Και όλα τα παραπάνω αφορούν το μουσικό μέρος. Το δημιουργικό της συλλογής είναι επίσης άξιο αναφοράς μιας και το artwork που επιμελήθηκε η LickMyKazoo συνάδει απόλυτα με το ύφος και το πνεύμα της όλης προσπάθειας.

Πάντα τέτοια giusurum! Σ' ευχαριστούμε πολύ!

Τη συλλογή μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ:

http://giusurum.blogspot.com/2009/03/indie-side-of-music-compilation-by.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου